Geleceğin Gıda Teknolojileri Araştırma Grubu (FutureFoodTech)
Geleceğin Gıda Teknolojileri Araştırma Grubu (FutureFoodTech)
Çevresel etkileri daha düşük, enerji ve üretim verimliliği daha yüksek "Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri’’nin ısıl ve ısıl olmayan amaçlarla (ısıtma, konsantre etme, çözündürme, kurutma, pastörizasyon, biyoproses, değerli bileşen eldesi, doku parçalama veya geçirgenlik özelliklerini değiştirme vb.) uygulanmasına yönelik sürdürülebilirliği yüksek sistem ve yöntem geliştirme konularında deneysel ve kuramsal çalışmalar gerçekleştirmektedir. Geliştirilen sistemlerde işlem koşullarının gıdaların fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerine etkileri incelenmektedir. Gıdaların termal, elektriksel ve reolojik özelliklerindeki değişimler belirlenerek, işlemlerin matematiksel simülasyonu gerçekleştirilmektedir.
Çalışma Alanları:
- Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri
- Biyoteknoloji
- Biyokimya
- Elektrik
- Güç Elektroniği
- Enerji
- Sürdürülebilirlik
- Sistem Tasarımı
Multidisipliner araştırma grubunun ekibi:
- Prof. Dr. Filiz İçier (Grup Lideri)
- Prof. Dr. Mutlu Boztepe
- Prof. Dr. Mustafa Emrah Kılınç
- Prof. Dr. Mehmet İnan
- Prof. Dr. Alper Akkaya
- Doç. Dr. Sırma Yeğin
- Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Çolak Güneş
- Öğr. Gör. Ali Varsın Kemahlıoğlu
- Arş. Gör. Dr. Ömer Faruk Çokgezme